Springbok Radio logo

Springbok Internet Radio

 

Radio op sy beste 

Luister op foon/tablet

Springbok App

Springbok Radio logo
  • Tuis

  • Radio skakels

  • Omroepers

  • Foto's

  • Omtrent ons

  • Blog

  •  

    © 2014 Springbok Internet Radio by Wilna

    Vlakoek
    (Bron en Foto:Huisgenoot)
    Lewer 1 koek
    Bereiding: 30 minute
    Baktyd: 30-40 minute
    KOEK
    125 g botter
    375 ml (1½ k) suiker
    4 ekstragroot eiers
    500 ml (2 k) koekmeel
    20 ml (4 t) bakpoeier
    1 ml (¼ t) sout
    250 ml (1 k) melk
    125 g botter
    VLAMENGSEL
    130 g botter
    250 ml (1 k) versiersuiker
    500 ml (2 k) melk
    100 ml vlapoeier
    5 ml (1 t) vanieljegeursel
    Voorverhit die oond tot 180 °C en smeer ’n 23 cm koekpan
    1. KOEK Verroom die botter en suiker tot lig en romerig Klits die eiers een vir een by en klits goed ná elke byvoeging.
    2. Sif die droë bestanddele saam.
    3. Verhit die melk en botter en vou om die beurt met die droë bestanddele by die eiermengsel in.
    4. Skep die beslag in die pan en bak sowat 30-40 minute of tot ’n toetspen skoon uit die middel van die koek kom Laat effens in die pan afkoel en keer dan op ’n draadrakkie uit. Sny die koek in twee lae.
    5. VLAMENGSEL Verroom die botter en versiersuiker baie goed.
    6. Meng 50 ml van die melk met die vlapoeier en geursel, en verhit die res. Giet die vlapasta by en roer tot die mengsel kook en verdik. Laat afkoel en klits dan by die versiersuikermengsel in deel in twee.
    7. Smeer een koeklaag met ’n laag vla en plaas die ander laag bo-op. Skep hopies vla bo-op.