Springbok Radio logo

Springbok Internet Radio

 

Radio op sy beste 

Luister op foon/tablet

Springbok App

Springbok Radio logo
  • Tuis

  • Radio skakels

  • Omroepers

  • Foto's

  • Omtrent ons

  • Blog

  •  

    © 2014 Springbok Internet Radio by Wilna

    Gebraaide vis

    (Bron: Huisgenoot)

    Tartaarse sous
    125 ml (½ k) mayonnaise
    2 agurkies, fyn gekap
    ’n hand vol pietersielie, gekap
    sout en peper
    Vis
    250 ml (1 k) polenta
    5 ml (1 t) knoffelpoeier
    1 eier
    6 stokvisfilette
    olie vir panbraai
    oondgebakte aartappelskyfies, vir voorsit

     

    1. Tartaarse sous Plaas die mayonnaise, agurkies en pietersielie in ’n klein bak. Geur met die sout en peper. Roer tot goed gemeng. Sit in die yskas.

    2. Vis Meng die polenta en knoffelpoeier op ’n bord. Geur met die sout en peper. Klits die eier in ’n vlak bak.

    3. Doop ’n stuk vis in die eier. Bedek dit met die polentamengsel en sit op ’n bord. Herhaal met die oorblywende vis, eier en polentamengsel.

    4. Verhit die olie in ’n diep braaipan oor matig-hoë hitte. Braai die vis in twee sarsies 3 min. of tot goudbruin aan albei kante en deurgaar.

    5. Voeg nog olie by indien nodig.

    6. Plaas die vis op ’n bord wat met papierhanddoek uitgevoer is. Sit voor saam met Tartaarse sous en aartappelskyfies.