Springbok Radio logo

Springbok Internet Radio

 

Radio op sy beste 

Luister op foon/tablet

Springbok App

Springbok Radio logo
  • Tuis

  • Radio skakels

  • Omroepers

  • Foto's

  • Omtrent ons

  • Blog

  •  

    © 2014 Springbok Internet Radio by Wilna

    Terijaki-vis-en-rysbakkies
    (Bron en Foto:Huisgenoot)
    GENOEG VIR 4 MENSE
    Bereiding: 10 min.
    Gaarmaak: 15-20 min.


    RYSBAKKIES
    375 ml (1½ k) jasmynrys
    15 ml (1 e) rysasyn
    150 g pak choi of
    spinasie, afgespoel
    2 stingeluie, gekap
    VIS
    4 visporsies
    30 ml (2 e) terijakisous
    30 ml (2 e) soet sojasous
    10 ml (2 t) sesamsaadjies
    Metode:
    Voorverhit die oond tot 200 °C. Voer ’n bakplaat met tinfoelie uit en spuit met kossproei.
    Rysbakkies Kook die rys volgens die aanwysings op die verpakking. Spoel af en dreineer. Meng die asyn deur die rys en hou eenkant.
    Bedek die pak choi of spinasie met kookwater, laat staan 1 min. en dreineer.
    Vis Pak die vis op die bakplaat. Meng die terijaki en sojasous en giet oor die vis. Sprinkel die sesamsaadjies oor en rooster 15 min. of tot gaar. Verf gereeld met die sous.
    Verdeel die rys tussen die 4 bakkies en skep van die spinasie of pak choi bo-op.
    Sny die vis in repies en verdeel tussen die bakkies. Sprinkel die stingeluie oor en sit voor saam met ekstra gekapte stingeluie en gemmerpiekels.