
Tasal-skaaprib..
Foto en Resep: Malinda Nortje
Volgens die woordeboek is tasal repies vleis met sout, peper, asyn, en koljander bespringkel en in die son wind-droog gemaak word. Varkrib ka nook op hierdie heerlike manier gaargemaak word.
Bestanddele:
2,5kg heel lams-of skaaprib
30ml (2e) asyn
30ml (2e) sonneblomolie
30ml (2e) worcestersous
15ml (1e) geskroeide, fyn gestampte koljander
2ml (½t) growe swartpeper
1ml (¼t) gemaalde kruienaeltjies
Metode:
Ontbeen die lams-of skaaprib deur die vleis weg van die rib-bebene te sny.
Meng die asyn, sonneblomolie en worcestersous.
Vryf die vleis alkante daarmee.
Meng die sout, koljander, swartpeper en kruienaeltjies.
Vryf die kwart daarvan aan die ontbeende kant van die vleis in die res aan die velkant.
Rol dit in porsies en braai dit in n toeklap draadrooster oor warem kole tot gaar.
Draai die vleis dikwels om.