Springbok Radio logo

Springbok Internet Radio

 

Radio op sy beste 

Luister op foon/tablet

Springbok App

Springbok Radio logo
  • Tuis

  • Radio skakels

  • Omroepers

  • Foto's

  • Omtrent ons

  • Blog

  •  

    © 2014 Springbok Internet Radio by Wilna

    Suurlemoen Vark Fillet Schnitzels
    ( Kan ook met hoenderborsies gedoen word.)
    Getoets en Foto: Len Nissan

    Bestandele:
    Hierdie resep neem so 25 minute om te maak.  
    2 x 180 g Vark filette
    Sout en vars gemaalde swart peper na smaak.
    1 Groot eier
    2 opgehoopte eetlepels koekmeel
    75 g grof gerasperde droë witbrood krummels
    ½ suurlemoen se skil. Baie fyn gerasper
    15 g Kaas ook fyn gerasper Cheddar of Parmesaan, Parmesaan se smaak is skerper
    300 ml Kookolie

    Metode:
    Vou een fillet op ‘n slag tussen twee lagies plastiek (Sommer Plastiek sak.) of “Kling Film”
    Maak dit plat met ‘n roller of vleis hamertjie tot ½ – 1 cm dik. Ek gebruik eers hamertjie en dan roller om die dikte ewegalig te kry.
    Verwyder uit die plastiek en sout en peper beide kante.
    Herhaal die proses met al die ander stukkies.
    Klop die eier in ‘n bakkie.
    Sprinkel die meel in ‘n bord.
    Meng die broodkrummels, suurlemoen skil, kaas en ‘n knypie sout in ‘n vlak bakkie tot baie goed gemeng.
    Druk vleisstukkies eers in die meel, doop dit dan in die eier en bedek met die broodkrummel mengsel totdat dit heeltemal bedek is.
    Verhit die olie in ‘n pan en plaas 2 schnitzels daarin. Braai elke kant in die vlak olie vir 2 – 3 minute  tot goudbruin. Versigtig want dit brand maklik.
    Verwyder uit die pan en plaas op papier kombuis doekie of servette om te dreineer.
    Herhaal met ander schnitzels.
    Druk ‘n paar druppels suurlemoen op elke stukkie.
    Bedien warm saam met jou gunsteling aartappelslaai of kapokaartappels en ‘n mengelslaai.