
Spekburgers
Getoets: Springbok Kombuis
Bestandele:
Vleiskoekies
1 x 250 g pak rugspek (vet verwyder)
250 g gemaalde varkvleis
1 ui, gerasper
Handvol pietersielie, gekap
250 ml vars broodkrummels
2 eiers, geklits
Sout en vars gemaalde swartpeper
Olie, vir braai
6 hamburger-rolletjies
Botter, vir smeer
150 g gemengde slaaiblare
2 tamaties, in dun skywe gesny
6 skywe sterk cheddarkaas
80 ml soet rissiesous óf blatjang
Medtode:
Verwerk die spek in ’n voedselverwerker tot fyn.
Skep in ’n bak en voeg die maalvleis, ui, gekapte pietersielie, broodkrummels, eiers en geurmiddels by. Meng dit goed met jou hande en vorm in ses ewe groot bolle.
Druk dit effens plat, pak op ’n plat bord en verkoel vir minstens 30 minute.
Verhit ’n bietjie olie in ’n swaarboompan en braai die vleiskoekies daarin tot goudbruin en deurgaar.
Smeer die hamburgerrolletjies met botter en sit slaaiblare, ’n paar skywe tamatie en ’n skyf kaas bo-op elkeen.
Sit ’n warm spekvleiskoekie bo-op en rond af met ’n skeppie soet rissiesous of blatjang.
Sit dadelik voor