
Sneeupoeding..
Getoets en Foto: Malinda Nortje
n Bietjie stroop van groenvye smaak heerlik oor die poeding. Of wat van turksvy- of maroelastroop? As jy nie daarvan het nie, maak gewonde vlasous en gebruik sommer terselfdertyd die eier gele daarin..
Bestanddele:
750g (3k) Water
300g (1½k) Suiker
2ml (½t) Wynsteensuur
Knippie sout
70g (½k) Mielieblom
3 Eierwitte
Metode:
Verhit die water, suiker, wynsteensuur en sout tot kookpunt.
Maak die mielieblom met n bietjie koue water aan en roer dit by die kokende mengsel.
Kook dit oor matige hitte tot dik en roer dit af en toe.
Laat dit n rukkie afkoel.
Klits die eierwitte tot styf, maar nie droog nie.
Vou dit liggies by die mielieblom mengsel in.
Giet dit in n poedingbak.
Laat dit in die koelkas stol.