
Skenkel-sampioenpot
(Bron en Foto:Huisgenoot)
Genoeg vir 4-6 mense
Bereiding: 15 minute
Marineertyd: oornag
Gaarmaaktyd: 2-2½ uur
Bestanddele:
2 kg lamskenkels, met lang bene of in stukke gesaag
30 ml (2 e) olyfolie
30 ml (2 e) balsemieke asyn
paar takkies roosmaryn
10 heel knoffelhuisies, geskil
1 pakkie (20 g) droësampioene
500 ml (2 k) lam- of groenteaftreksel
sout en peper
1 bos preie, gekap
botter en olyfolie
250-500 ml (1-2 k) witwyn
1 kg verskeidenheid sampioene
125 ml (½ k) gekapte pietersielie
1 suurlemoen se gerasperde skil
pasta, kapokaartappel of vars gebakte brood vir voorsit
Metode:
1.Besprinkel die lamskenkels met die olyfolie en asyn. Voeg die roosmaryn en knoffel by en laat oornag marineer.
2.Verwyder die vleis uit die marinade en hou die marinade eenkant.
3.Week die droësampioene in die aftreksel tot sag en hou eenkant. Hou ook die aftreksel eenkant.
4.Geur intussen die skenkels met die sout en peper en braai dit in ’n swartpot saam met die preie in botter en olyfolie tot goudbruin.
5.Voeg die marinade, wyn, aftreksel en ge-weekte droësampioene by en laat prut 2-2½ uur tot die vleis sag is.
6.Braai die verskeidenheid sampioene in ’n mengsel van olie en botter tot net sag. Voeg by die skenkelpot en meng deur.
7.Sprinkel die pietersielie en gerasperde suurlemoenskil oor.
8.Sit voor op pasta of kapokaartappel of saam met vars gebakte brood.