Springbok Radio logo

Springbok Internet Radio

 

Radio op sy beste 

Luister op foon/tablet

Springbok App

Springbok Radio logo
  • Tuis

  • Radio skakels

  • Omroepers

  • Foto's

  • Omtrent ons

  • Blog

  •  

    © 2014 Springbok Internet Radio by Wilna

    Sagopoeding in Mikrogolfoond
    Getoets en Foto: Wilna Nissen

    Bestanddele:
    500 ml melk
    60 ml sago
    2 eiers
    5 ml vanilla
    60 ml suiker
    2 ml sout
    appelkooskonfyt

    Metode:
    Week sago ten minste 2 uur lank in die melk (oornag is beter).  
    Bring in die mikrogolfoond, op hoog tot kookpunt en roer elke 3-5 minute.  
    Meng eier gele, geursel, sout en die helfte van die suiker.
    Roer dit geleidelik by die warm mengsel in en mikrogolf verder totdat dit net begin verdik.  
    Moet dit nie té lank mikrogolf nie, anders sal dit skif.  Gooi in ‘n gesmeerde, vuurvastebak.
    Skep teelepels vol konfyt in die mengsel.
    Klop eierwitte totdat dit sagte punte vorm en klop die res van die suiker geleidelik by.  
    Smeer meringue oor en bak @ 180ºC totdat die meringue liggies verbruin het.