
QUICHE
Getoets en Foto:Emily Kruger
Kaaskors:
120 g (250 ml) koekmeelblom
125 ml (50 g) gerasperde cheddar-kaas
125 ml botter, gerasper
Metode:
Meng al die bestanddele tot 'n stywedeeg.
Druk vas op bodem en kante van quichebak met 'n deursnee van 220 mm.
Vul met vulsel en bak ongeveer 30 min by 180°C.
Vulsel:
125 g spek of ham (gekap)
3 eiers
125 ml room
125 ml melk
2 ml sout
swartpeper na smaak
gerasperde neutmuskaat
5 ml suurlemoensap
3 ml aangemaakte mosterd
Metode:
Braai spek tot bros, dreineer en strooi op bodem van kors.
Klits res van bestanddele goed en giet in tertdop.
Bak 10 min by 190°C.Verminder hitte na 180°C en bak 'n verdere 20 minute tot gestol.