Springbok Radio logo

Springbok Internet Radio

 

Radio op sy beste 

Luister op foon/tablet

Springbok App

Springbok Radio logo
  • Tuis

  • Radio skakels

  • Omroepers

  • Foto's

  • Omtrent ons

  • Blog

  •  

    © 2014 Springbok Internet Radio by Wilna

    Mango Roomys
    Getoets en Foto: Michelle Phol

    Bestandele:
    1x 397g-blik volroomkondensmelk
    600 ml dik room
    250 ml volroommelk
    1-2 vanieljepeule, saadjies uitgeskraap (ek het nie gehad nie toe gebruik ek 1 teelp vanielja extrak)

    Metode:
    Klits die kondensmelk, room, melk en vanieljesaadjies in ’n groot bak tot goed gemeng. Giet in ’n geskikte houer, bedek goed en vries tot hard. Lewer 1,2 liter roomys. (ek het dit in die roomysmasjien gegooi en uit gehaal en in vrieskas gesit net voor opdiening.

    Variasies
    Mango Roomys:
    Verpul sowat 500g gevriesde mango stukke. 
    Jy kan vars mango ook gebruik. 
    Ek verpulp sowat 400g en dan sny ek 100g fyn op sodat daar lekker heel stukkies tussen is.
    Daarby kan jy bietjie strooisuiker gooi vir ‘n bietjie soetigheid of selfs heuning. 
    Ek gebruik die mango net so vind dat dit soet genoeg is vir die roomys.