Springbok Radio logo

Springbok Internet Radio

 

Radio op sy beste 

Luister op foon/tablet

Springbok App

Springbok Radio logo
  • Tuis

  • Radio skakels

  • Omroepers

  • Foto's

  • Omtrent ons

  • Blog

  •  

    © 2014 Springbok Internet Radio by Wilna

    Lam en vark sosaties

     

    (Bron en foto: Huisgenoot)

    MARINADE
    30 ml (2 e) olie
    2-3 groot uie, in groot stukke gekap
    3 knoffelhuisies, fyn gedruk
    45 ml (3 e) matige kerriepoeier
    5 ml (1 t) borrie
    2 ml (½ t) fyn koljander
    1 ml (¼ t) rooipeper
    3 lourierblare
    15 ml (1 e) gerasperde gemmerwortel of 5 ml (1 t) fyn gemmer
    45-60 ml (3-4 e) appelkooskonfyt
    250 ml (1 k) wynasyn
    500 ml (2 k) melk

     

    SOSATIES
    1,5 kg beenlose lamsvleis, in blokkies van 25mm gesny
    1,5 kg beenlose varkvleis, in blokkies van 25mm gesny
    50 droë appelkose
    250 g spekvleisrepe, gehalveer en opgerol
    20 piekeluitjies, gehalveer

     

    • Marinade Verhit die olie en braai die uie en knoffel daarin tot sag.

    • Voeg die kerrie by en meng deur. Voeg die res van die bestanddele behalwe die melk by. Laat 10 minute prut. Laat afkoel en voeg die melk by.

    • Sosaties Plaas die vleis in ’n nie-metaalbak en giet die marinade oor. Laat oornag marineer.

    • Ryg die vleis afwisselend met die appelkose, spekvleis en uie op sosatiepenne. Moenie te styf teen mekaar pak nie.

    • Braai op matige kole tot gaar. Draai gedurigo m en wees versigtig dat jy dit nie tot oorgaar braai nie.