Springbok Radio logo

Springbok Internet Radio

 

Radio op sy beste 

Luister op foon/tablet

Springbok App

Springbok Radio logo
  • Tuis

  • Radio skakels

  • Omroepers

  • Foto's

  • Omtrent ons

  • Blog

  •  

    © 2014 Springbok Internet Radio by Wilna

    Kaassous

    Die kaassous word van ʼn basiese witsous gemaak en dis makliker as wat jy dink. Die geheim is om te keer dat klonte worm – ek doen dit met ʼn ballonklitser.

     

    60 g (60 ml) botter

    65 g (60 ml) koekmeel

    400 ml warm melk

    120 g sterk cheddarkaas, gerasper

    sout en varsgemaalde swartpeper

     

    Stap 1. Plaas botter in ’n kastrol en laat smelt oor lae hitte.

    Stap 2. Verwyder van hitte en voeg meel by. Roer baie goed tot ’n gladde pasta vorm.

    Stap 3. Plaas terug op stoofplaat en voeg die warm melk by terwyl jy heeltyd roer met ’n ballonklitser om klonte te voorkom.

    Stap 4. Hou aan roer tot die sous verdik het – dis die basiese witsous. Voeg nou die gerasperde kaas by en roer goed tot kaas gesmelt het. Geur die kaassous met sout en peper.