Springbok Radio logo

Springbok Internet Radio

 

Radio op sy beste 

Luister op foon/tablet

Springbok App

Springbok Radio logo
  • Tuis

  • Radio skakels

  • Omroepers

  • Foto's

  • Omtrent ons

  • Blog

  •  

    © 2014 Springbok Internet Radio by Wilna

    Hutspot met Kluitjies...
    Getoets en Foto: Malinda Nortje

    Stowevleis:
    1,5 Kg Beenlose beesblad
    50ml (3e) Koekmeelblom
    2 Groot uie
    125ml (½k) Sonneblomolie
    500ml (2k) Biefaftreksel
    5ml (1t) Gemengde kruie
    5ml (1t) Sout
    1ml (¼t) Peper

    Metode:
    Sny die beesvleis in stukkies en strooi die koekmeel daaroor.
    Skil die uie en sny in dikkerige skywe.
    Braai eers die vleis bietjie gewys in die sonneblomolie in n platboom-gietysterpot tot bruin en braai daarna al die uie tegelyk in dieselfde olie ook tot mooi bruin.
    Plaas vleisstukkies terug in die pot op die uie en voeg die beef aftreksel, kruie, sout en peper by.
    Sit deksel op en stowe die vleis oor magtige hitte tot sag.
    Voeg n bietjie kookwater by, wanneer nodig en roer dit af en toe.
    Sorg dat daar teen die end baie sous is vir die kuitjies om gaar te word.
    Kluitjies:

    Bestanddele:
    200g Koekmeelblom
    15ml Bakpoeier
    2ml Sout
    30ml Botter of margarien
    200ml Melk
    50ml Gekapte Pietersielie

    Metode:
    Sif die koekmeel, bakpoeier en sout saam.
    Frummel die botter en margarien daarby in.
    Voeg die melk by en meng die bestanddele to n slap deeg.
    Skep teelepels vol daarvan in die sous tussen die vleis.
    Strooi die pietersielie oor.
    Sit die deksel op en laat die kluitjies 15-20 minute lank oor n lae hitte gaar word.
    Sit die gereg vuurwarem in die pot voor..