
Hoender Pastei (Eie Konkoksie)
Getoets en Foto: Wilna Nissen
Bestanddele:
2 kg hoender
2 uie
1 pakkie gesnyde mushrooms of 1 blikkie
1 pakkie cream of chicken sop
1 pakkie cream of mushroom sop
1 blikkie heelpit mielies
1 blikkie groen ertjies
Sout en peper na smaak
1 rooi pepper in blokkies gesny
1 tamatie in blokkies gesny (opsioneel)
Metode:
Kook gekerfde uie en hoender saam.
Verwyder hoender van been en vlok.
Meng al die bestanddele saam met die hoender.
Maak die 2 pakkies sop aan met 1 k water.
Meng alles saam en gooi in gesmeerde bak.
Kors:
1 eier
125 ml olie
125 ml melk
250 ml meel
10 ml bakpoeier
2 ml sout
Metode:
Klits eier, olie en melk saam.
Roer meel , bakpoeier en sout saam.
Meng baie goed.
Gooi oor hoendermengsel en smeer tot die hoender bedek is.
Bak vir 30 -45 min by 180ºC tot goudbruin.
Ek gooi sommer bietjie van die sop in die korsmengsel.
As die mengsel nog te dik is verdun meer met bietjie water .