Springbok Radio logo

Springbok Internet Radio

 

Radio op sy beste 

Luister op foon/tablet

Springbok App

Springbok Radio logo
  • Tuis

  • Radio skakels

  • Omroepers

  • Foto's

  • Omtrent ons

  • Blog

  •  

    © 2014 Springbok Internet Radio by Wilna

    Hoender Lasagne
    Getoets en Foto: Wilna Nissen


    Bestandele:
    2 Gaarhoenders - ontbeen en in stukkegesny
    Pak lasagne velle
    2 Gekapteuie
    350 g Knopiessampioenegekerf
    2 Gekaptegroenrissies (geelrooi en groen)
    2 Geskildegekaptetamaties
    250 g Gerasperdekaas
    250 g Streepspek - gesnipper
    2 Pakkies room van hoendersopaangemaak met 3 – 4 kop hoenderaftreksel
    2 Huisiesknoffelgekap
    Sout, peper, kruie en mosterd na smaak

    Metode:
    Braai spek, uie, groenrissie, sampioene en tamatiesliggies.
    Roeraangemaakte sop by en kook goed deur, geurnasmaak.
    Meng die vloeistof met die vleis. Laat deurkook.
    Begin deur bietjie hoendermengsel onder in 'n oondvastebakte sit, dan die velle, dan weer die hoender en weer die velle.
    Strooikaasbo-oor en bietjie gekaptepietersielie of spruituie.
    Laat staan vir ongeveer 1 uur voor jy bak sodat die velle sag kan raak en die vog kan absorbeer.
    Bak by 180°C vir 45 minute.