
Hoender & Sampioen Pasteie
Getoets en Foto: Michelle Phol
Gekoopte deeg effe uitgerol en in blokke van 12x12 cm gesny
Fulsel:
Gaar gemaakte hoender in stukkies gesny
1 Uie gebraai saam met mushrooms. Soveel jy wil insit.
Room (of Melk of helfde helfde)
Bietjie meel en stukkie botter (om witsous te maak)
Sout, Peper en Aromat
Metode:
Ontbeen hoender en sny in stukkies.
Braai uie en mushrooms en gooi hoender by.
Maak roomsous van room en meel en gooi by hoender vulsel.
Laat vulsels heeltemal afkoel en skep dan op deegblokkies.
Sit boonste deeg lagie op en druk die kante goed toe met 'n vurk.
Bak by 200°C vir ongeveer 25-30 min tot mooi bruin.
Nota - vries wonderlik rou en kan van gevries af in die oond gebak word by 200°C vir 'n halfuur.
Groot geheim die vulsel moet koud wees as jy dit op die deeg skep!