Springbok Radio logo

Springbok Internet Radio

 

Radio op sy beste 

Luister op foon/tablet

Springbok App

Springbok Radio logo
  • Tuis

  • Radio skakels

  • Omroepers

  • Foto's

  • Omtrent ons

  • Blog

  •  

    © 2014 Springbok Internet Radio by Wilna

    Hoender en Sampioen Gereg.
    Getoets en Foto:Springbok Kombuis

    Bestandele:
    4 - 5 hoenderborsies
    1/2 green pepper
    1/2 red pepper
    1 pakkie vars sampioene
    Sout en peper na smaak
    1 pak macaroni  (kook tot effens sag)
    Kook hoender  met sout en peper na smaak tot sag.
    Sny in blokkies
    Sny rooi en groen peppers in klein blokkies
    Kerf sampioene

    Braai peppers en sampioene tot effens sag.

    Maak witsous van die volgende:
    30ml Botter of Margarine
    30ml Koekmeelblom
    1ml Sout
    200ml Melk
    ´n Knippie Pepper

    Metode:
    Smelt die botter in ´n kastrol oor lae hitte of oor kookwater.
    Roer die koekmeelblom, gemeng met sout en pepper, geleidelik by die gesmellte botter tot dit glad is.(gebruik ´n houtlepel)
    Voeg die melk drupsgewys be en roer deurentyd tot die sous dik en glad is.

    VARIASIES VAN WIT SOUS:
    Dik witsous: Volg die resep vir witsous, maar gebruik 45ml botter en 45ml koekmeelblom
    Dun witsous: Vplg die resep vir witsous en gebruik 310ml melk en 2,5ml sout.
    Kaassous: Voeg 190ml gerasperde kaas by die basiese witsous en verhit tot die kaas gesmelt is.
    Meng alles deurmekaar.