Springbok Radio logo

Springbok Internet Radio

 

Radio op sy beste 

Luister op foon/tablet

Springbok App

Springbok Radio logo
  • Tuis

  • Radio skakels

  • Omroepers

  • Foto's

  • Omtrent ons

  • Blog

  •  

    © 2014 Springbok Internet Radio by Wilna

    Heerlike Beefmaalvleis Lasagna met  Witsous.

    Getoets en Foto: Anneline Schwarts

     

     

    Bestanddele:

    Witsous:

    50 g botter

    50 g meel

    500 ml melk

     

    Vulsel:

    500 g beefmaalvleis

    parmesaan of gerasperde chedder kaas of mozarella

    1 koppie geblikte tamatie puree

    2 wortels in blokkies gesny

    1 seldery in blokkies gesny

    1 ui gekap

    1 koppie hoender aftreksel

    1 koppie droë witwyn

    olyfolie

    sout peper

    tamatiesous

     

    Metode:

    Witsous lasagne:

    Smelt botter en meng dit met meel en melk tot gladde witsous.

     

    Vulsel vir lasagne:

    In ‘n pan, braai ui, wortel en seldery in olyfolieVoeg beefmaalvleis, wyn, hoender aftreksel, tamatie puree, sout en peper by.

    Laat kook vir sowat 10-15 minute tot dikkerige mengsel raakIn ‘n bak, begin met die lasagna velle , dan is die vleismengsel, dan die wit sous en dan ‘n bietjie tamatiesous.

    Gooi ‘n klein bietjie kaas oor.

    Herhaal lae en eindig af met die witsous, tamatiesous en kaas.

    Laat staan vir tenminste 1 uur sodat velle vog kan trek

    Bak by 200 grade C vir sowat 30/40 minute of tot gaar en goudbruin.