
Gemmertert
Getoets en foto: Springbok Kombuis
Kors:
65ml wit margarien gesmelt
200g gemmerbeskuitjies, verkrummel
Vulsel:
40ml goue stroop
40ml gemmerstroop
300ml vlapoeier
40ml vlapoeier, aangemaak met
125ml styf geklitste room
75ml water
15ml gelatien, geweek in 25ml water
4 ingelegde gemmerstukke gekap
Metode:
Meng die margarien en beskuitjiekrummels.
Voer ‘n gesmeerde tertbord met ‘n deurnee van 200mm uit met die beskuitjiekrummels en bak die kors 10 minute lank in ‘n voorverhitte oond by 180C.
Verhit die goue stroop, gemmerstroop en 300ml water tot kookpunt. Verhit dit.
Voeg die vlapoeierpasta by die stroopmengsel en roer aanhoudend totdat die mengsel prut.
Giet ‘n klein bietjie van die warm vla-stroop-mengsel in die kastrol en roer dit totdat die mengsel weer prut.
Voeg die gemmerstukkies by en laat die mengsel effens afkoel.
Skep die vulsel in die gaar tertkors en verkoel dit in die yskas tot gestol.
Versier met room.