Springbok Radio logo

Springbok Internet Radio

 

Radio op sy beste 

Luister op foon/tablet

Springbok App

Springbok Radio logo
  • Tuis

  • Radio skakels

  • Omroepers

  • Foto's

  • Omtrent ons

  • Blog

  •  

    © 2014 Springbok Internet Radio by Wilna

    Geelperkse Konfyt

    Getoets en Foto: Wilna Nissen

     

    Bestanddele:

    2.5kg geelperskes750ml water7x250ml suiker5ml wynsteensuur

     

    Metode:

    Ontpit en skil die perskes.

    Snipper dit.

    Plaas perskes in ‘n kastrol en voeg die water by.

    Kook die snippers ongeveer 10 minute lank totdat dit sag is.

    Roer die suiker en wynsteensuur by totdat die suiker heeltemal opgelos is.

    Stel die plaat op en kook die konfyt oor matige hitte totdat dit soos dik lawa lyk.

    Toets of stolpunt bereik is.

    Skep in warm, droë, gesteriliseerde flesse en verseël dadelik.