Springbok Radio logo

Springbok Internet Radio

 

Radio op sy beste 

Luister op foon/tablet

Springbok App

Springbok Radio logo
  • Tuis

  • Radio skakels

  • Omroepers

  • Foto's

  • Omtrent ons

  • Blog

  •  

    © 2014 Springbok Internet Radio by Wilna

    Gebakte Varkribbetjies
    Getoets en Foto: Malinda Mortje

    Ribbetjies:
    2 kg varkrip (ongeveer)
    3 groterige uie
    250ml (1k) water
    2 lourieblare
    10ml (1t) sout
    1ml (¼t) peper

    Braaisous:
    250ml (1k) tamatiesous
    1 Blikkie (70g) tamatiepasta
    125ml (½k) blatjan
    125ml ((½k) asyn
    50ml (3e) suurlemoensap
    50ml (3e) Worcestersous
    100g ((½k) sagte bruinsuiker
    15ml mosterdpoeier

    Metode:
    Sny of saag die varkrib in porsies.
    Skil en kap die uie en voeg dit saam die water, lourieblare, sout en peper by ribbetjies.
    Kook dit net todat die vleis begin sag word.
    Verhit die oond tot 180°C.
    Plaas die ribbetjies langs mekaar in n oondpan.
    Voeg al die braaisous bestanddele by die vleis-en-uie sous in die kastrol en kook dit vir n paar minute lank.
    Skep die mengsel op die ribbetjies.
    Bak die ribbetjies ongeveer 45 minute lank onbedek, maar draai dit elke kwartier om en skep van die braaisous oor.