
Eierlose Sjokolade Koek
Getoets en Foto: Wilna Nissen
Bestanddele:
(Maak 1 groot koek)
125 g botter
15 ml asyn
500 ml water
10 ml vanielje-essens
750 ml selfraising meel
5 ml sout
5 ml koeksoda
80 ml kakaopoeier
500 ml suiker
Sjokolade-Versiersel:
60 g botter
30 ml melk
2 ml vanieljegeursel
20 ml kakaopoeier
375 ml versiersuiker
Metode:
1. Smelt botter, verwyder uit hitte en voeg asyn, water en essensie by.
2. Sif droë bestanddele saam. Voeg by gesmelte bottermengsel en klits effens tot glad.
3. Skep koekmengsel in 'n gesmeerde en gevoerde 23 cm-springvormkoekblik.
Bak 50 tot 60 minute in 'n voorverhitte oond teen 180 ° C.
Laat 'n paar minute in die blik los voordat jy op die koelrak uitkom.
4. Oond: Verhit botter en melk.
Verwyder uit hitte en voeg essensie, kakao en versiersuiker by.
Klits tot glad en gooi oor verkoelde koek.