
Bros platbrode met speseryagtige lamsvleis
(Bron en Foto:Huisgenoot)
Verras almal aan die etenstafel met hierdie heerlike lamsvleis en platbrood.
Genoeg vir 4 tot 6
Rystyd: 1 uur
Bereiding: 15 min.
Gaarmaak: 1 uur
Platbrode
500 ml (2 k) louwarm water
10 g droë gis
5 ml (1 t) suiker
2,5 ml (½ t) sout
30 ml (2 e) olyfolie
1 liter (4 k) meel, gesif
50 g botter, gesmelt
SPESERYAGTIGE LAMSVLEIS
500 g lamstjops, in blokkies gesny
1 ui, in dun skywe gesny
30 ml (2 e) olyfolie
sout en peper
30 ml (2 e) tikka-pasta
400 g gekapte tamaties
50 g babaspinasie
Metode:
Voorverhit die oond tot 180 °C.
1.Plaas die water, gis, suiker, sout, olyfolie, meel en botter in ’n groot mengbak en meng tot ’n klewerige deeg vorm.
2.Keer uit op ’n oppervlak wat met meel bestrooi is en knie tot sag en nie aan die oppervlak vassit nie. Plaas in ’n bak, bedek en laat rys 1 uur of tot dubbel die grootte.
3.Vorm die deeg in 50 g-balle, rol elke bal uit op ’n oppervlak wat met meel bestrooi is en bak 10 min. of tot goudkleurig en bros.
4.Speseryagtige lamsvleis Verbruin die lamsvleis en ui in ’n groot pan in die olie terwyl jy dikwels roer. Geur effens, verminder die hitte en roer die tikka-pasta in tot goed bedek.
5.Voeg die tamaties by en laat prut onbedek terwyl jy af en toe roer 1 uur of tot die lamsvleis sag is en die sous goed verminder het. Geur met sout en peper.
6.Skakel die plaat af en roer die babaspinasie in. Sit die warm lamsvleis saam met die bros brode voor