Springbok Radio logo

Springbok Internet Radio

 

Radio op sy beste 

Luister op foon/tablet

Springbok App

Springbok Radio logo
  • Tuis

  • Radio skakels

  • Omroepers

  • Foto's

  • Omtrent ons

  • Blog

  •  

    © 2014 Springbok Internet Radio by Wilna

    Salami brood

    (Bron: Huisgenoot)

    10 g droë kitsgis
    480 g koekmeel
    30 ml (2 e) suiker
    7 ml (1½t) sout
    30 g botter, gesmelt
    250 ml (1 k) bier
    10 ml (2 t) mosterdpoeier
    1 eier
    125 ml (½ k) louwarm water
    100 g salami, gekap

     

    Voorverhit die oond tot 180 °C en spuit ’n bakplaat met kossproei.

    1. Meng die gis, meel, suiker en sout in ’n groot bak.

    2. Klits die botter, bier, mosterd, eier en water saam.

    3. Maak ’n dammetjie in die middel van die bak met die droë bestanddele en voeg die biermengsel by. Meng tot ’n sagte, elastiese deeg.

    4. Knie die deeg op ’n meelbestrooide oppervlak en voeg die salami by.

    5. Plaas die deeg terug in die bak en laat sowat 30 minute tot dubbel die grootte rys.

    6. Knie die deeg af en vorm dit soos jy wil. Plaas dit op die bakplaat en laat weer sowat 15 minute rys. Bak 30-35 minute tot die brood hol klink wanneer jy daarop klop.