Springbok Radio logo

Springbok Internet Radio

 

Radio op sy beste 

Luister op foon/tablet

Springbok App

Springbok Radio logo
  • Tuis

  • Radio skakels

  • Omroepers

  • Foto's

  • Omtrent ons

  • Blog

  •  

    © 2014 Springbok Internet Radio by Wilna

    BOERE BESKUIT

    (Bron: Tjaart v.d.Walt)

    750 ml melk

    750 ml suiker
    500 g botter of margarien

    25 ml sout
    3,75 kg koekmeelblom

    3 pakkies kitsgis
    1 liter water

    3 eiers, geklits


    Meng meelblom, kitsgis en sout saam. Kook melk, suiker, botter en water saam (oppas vir oor kook).

    Laat afkoel tot lou. Voeg eiers by. Voeg melkmengsel by meel en meng. Knie goed deur. (Indien 'n
    bietjie styf, voeg nog melk by). Maak warm toe en laat rys vir ongeveer 1½ - 2 uur of tot dubbel die
    grootte.

    Vorm balletjies, sonder om af te knie, en sit in gesmeerde panne. Laat rys op 'n warm plek tot
    dit in grootte verdubbel het. Bak vir 1 uur in 'n warm oond (180ºC). Net voor dit uitgehaal word, word
    glasuursel opgesmeer.

    (Klits 10ml suiker met 12.5ml melk en smeer bo-oor). Sit terug in die oond tot dit
    blink en goudbruin is. Keer uit op afkoelrakke. Sodra dit koud is, breek in stukke en droog uit in lou
    oond, 100ºC vir ongeveer 5 tot 6 uur.