
Biltong en Kaasbrood
Getoets en Foto: Springbok Kombuis
Betandele:
500g bruismeel
1 blikkie bier
250ml fyn biltong
300 g gerasperde Cheddarkaas
1 ui, bruingebraaide
Metode:
Meng die meel en bier goed.
Voeg helfte van kaas, fyn biltong en gebraaide ui by en meng goed saam.
Smeer 'n groterige platboom ysterpot goed met die olie, die binnekant van die deksel ook.
Plaas die deeg in die gesmeerde pot, en sit eenkant om te rys.
Wanneer deeg helfte groter gerys het, bedek met die res van die kaas
Sit die pot op 'n paar kole by jou braaivleis vuur, en pak ook 'n paar kooltjies op die deksel.
Bak vir 'n uur, maar kyk gereeld of die kooltjies nog hou. Pasop vir te veel kole.
Kan ook in oond gebak word teen 180 grade celcius vir +- 1 uur of tot bruin.