Springbok Radio logo

Springbok Internet Radio

 

Radio op sy beste 

Luister op foon/tablet

Springbok App

Springbok Radio logo
  • Tuis

  • Radio skakels

  • Omroepers

  • Foto's

  • Omtrent ons

  • Blog

  •  

    © 2014 Springbok Internet Radio by Wilna

    Appelkoos Yskastert.

    Getoets en Foto: Hester Boshoff

     

    Kors:

    1 Pakkie Tennisbeskuitjies fyn gekap

    30ml botter gesmelt

     

    Vulsel:

    60ml suurlemoensap

    1 x 385g blikkie kondensmelk

    1 x 250g houer gewone gladde maaskaas

    250ml room styf geklop

    15ml gelatien opgelos in n halwe koppie kookwater

     

    Bolaag:

    1 x 410g blikkie ingemaakte appelkoos helftes

    1 x 80g pakkie perskejellie

     

    Metode:

    Kors: 1. Meng die koekiekrummels en botter in n gesmeerde 27cm-tertbord. Hou in Yskas.

    Vulsel: 2. Roer die suurlemoen in die kondensmelk, voeg maaskaas by en vou die room by, meng goed.

    3. Smelt die gelatien vir 30 sek.-op die ontvries stelling in die mikrogolf.

    4. Roer die gesmelde gelatien by die room mengsel in en skep in die kors.

    5. Laat stol vir sowat 1 uur in yskas.

     

    Bolaag: 6. Maak intussen die jellie aan met 1 koppie kookwater en voeg die sap van appelkose by.

    7. Sodra die tert gestol het, pak die appelkose bo-op met die ronde kant na bo.

    8. Skep van die jellie mengsel oor die appelkose – soveel as wat die tertbord kan neem.

    9. Laat verder stol..

    Geniet dit is heerlik!!!