
AARTAPPEL BROOD
Getoets en Foto: Elbe Brits
Bestanddele:
4 koppies koekmeel
2 teelepels sout
2 teelepels suiker
1x 10g pakkie kitsgis
60g botter
½ koppie suurroom
½ koppie melk, verhit tot louwarm
1 ½ koppie fyngemaakte, gaar aartappel
1 eier
½ koppie gekapte grasuie
Metode:
Voorverhit die oond tot 190ºC grade.
Smeer broodpan.
Meng die meel, sout, suiker en kitsgis.
Verhit die botter en roer die suurroom en melk by. Voeg die aartappel, eier en grasuie by en meng tot glad. Dit moet louwarm wees.
Voeg die aartappelmengsel by die droë bestanddele, meng en knie goed tot die deeg glad is en nie meer aan jou hande vssit nie.
Bedek en laat rys op ‘n warm plek tot dubbel die volume.
Knie af en sit in broodpan.
Bedek liggies met plastiek en laat rys tot dubbel die volume.
Bak die brood 30-40 minute.